100% Glutenvrij

✓ 1000+ hotels

✓ 500+ bestemmingen

TIP: De beste Glutenvrije hotels(ketens) in Europa

Stéphanie

Een hotel boeken is altijd spannend als je niet zeker weet wat de glutenvrije mogelijkheden zijn. In de meeste gevallen is er altijd wel iets mogelijk met een hotel. We adviseren daarom ook altijd om van te voren contact op te nemen met het hotel of via degene waar je jouw reis boekt.

Helaas zal het ook vaak voorkomen dat hotels het of niet willen of zeer beperkt aanbieden. Waarbij je alsnog genoodzaakt bent om zelf iets mee te nemen of een glutenvrije supermarkt te vinden.

Het liefst doe je dat uiteraard niet. Je kiest een hotel en net zoals de rest wil je ook lekker & zorgeloos kunnen eten. Het ene hotel biedt net wat meer aan dan een ander hotel, maar vaak ben je al blij als je er terecht kan! Gelukkig zijn er ook hotels waar het glutenvrij eten zo goed geregeld is dat je niet eens meer de deur uit moet.

glutenvrij hotel
De beste glutenvrije hotelketens

Kan het ook makkelijk & zonder stress?

Gelukkig wel! Net zoals je hotels hebt die het niet of slecht geregeld hebben met hun glutenvrije keuken heb je ook diverse hotel(ketens) die het zelfs zeer goed geregeld hebben. Hotels waar de gehele bediening het weet waar ze het over hebben en waar er meer mogelijk is dan 2 sneetjes (vaak droog en hard 🙁 in onze persoonlijke ervaringen ) brood.

In bijvoorbeeld Spanje, de Canarische eilanden, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Griekenland, & zelfs Turkije zijn er hotel(ketens) die je 100% glutenvrij kunnen verwennen. Dat klinkt super goed toch?

Dat is het ook. Deze hotels kunnen en willen ervoor zorgen dat je er heerlijk glutenvrij & onbezorgd kan eten tijdens jouw welverdiende vakantie. Geen zorgen om kruisbesmetting, geen zorgen over de kennis van de bediening en geen zorgen of je er genoeg te eten kan krijgen.

We benoemen hier enkele ketens in Europa waarvan we weten vanuit eigen ervaring en die van onze trouwe lezers dat ze er goede ervaringen gehad hebben. Ontbreekt er volgens jou een hotel? Laat het weten in een reactie ?


Hoteltips Spanje

Spanje biedt als land al heel veel voor ons allemaal. Ze weten hoe ze om moeten gaan met glutenvrije dieetwensen. Je kan er eigenlijk altijd perfect terecht voor een glutenvrije vakantie. “Sin gluten” zoals ze ook in het Spaans zeggen. Meer weten over het eten daar? Lees daarvoor “Glutenvrij eten in Spanje“.

Gezien het in Spanje zo goed geregeld is, is het bijna vanzelfsprekend dat er zeker ook een paar hotelketens zijn die we hier moeten benoemen!


RIU hotels

RIU hotels hebben wereldwijd 100+ hotels in meer dan 10 landen. Glutenvrij genieten in handbreik.. Waar je ook bent! Glutenvrij eten? Geen probleem. Ze regelen het allemaal. Ook andere dieetwensen zijn geen probleem. Lactosevrij? Geen probleem! Veganistisch? Ook dan kan je er terecht. Hun motto “de keuken als een service” is iets wat ze serieus nemen. Wil je glutenvrij genieten in een leuke Spaanse hotelketen? Bekijk dan zeker de RIU hotels!

Riu Hotels Resorts 1 1024x1024 1

Garden Hotels

Glutenvrij genieten op Spaanse Hot Spots als Mallorca, Ibiza of Huelva? Garden hotels heeft als missie om ervoor te zorgen dat je geen moment aan gluten zal denken! Klinkt goed toch? De hotels vind je op de bekendere Spaanse plekken. Je kan er zeer goed terecht met gezin, vrienden of als stel. Met een heerlijke combinatie van Spa, wellness en heerlijk glutenvrij eten kan het eigenlijk niet misgaan.. Ook voor de sportieve reizigers is het een zeer geschikt hotel. Hun motto? Jou laten vergeten dat je überhaupt rekening moet houden met gluten.

Glutenvrij hotel Garden hotels

Fuertehotels

Om ook in het prachtige Andalusië glutenvrij te ontspannen heeft Fuerte hotels een speciaal menu opgesteld zodat er heerlijk glutenvrij gegeten kan worden. Zelfs de FACE (Spaanse coeliakievereniging) heeft zich hiermee bemoeid en ervoor gezorgd dat het tot in de puntjes klopt. En het leukste? Ze geven aan dat er geen reden is waarom glutenvrij eten saai hoort te zijn. Gegarandeerd smullen dus!

Fuerte Hotels glutenvrij

Servigroup Hotels

In nauwe samenwerking met de officiële Spaanse coeliakievereniging wist de Servigroup hotels meer dan 10 jaar geleden het eerste officiële glutenvrije hotelketen in Benidorm te worden. Nu bieden ze met hun aanbod van 18 hotels een compleet glutenvrije ervaring aan. Zelfs inclusief buffet! Ook als je je dorst wil lessen met een glutenvrij biertje. Het kan er allemaal!

Servigroup hotels glutenvrij spanje 1

Hoteltips Griekenland

In Griekenland zijn er diverse hotels waar je terecht kunt, maar er is er maar 1 die er echt uit springt in ons optiek. Daarom benoemen we hier er slechts eentje. Mitsis hotels bereiden op aanvraag altijd glutenvrije maaltijden! Ook hier kan je terecht met andere dieetwensen. Vaak een goed teken in onze ogen. Ze nemen namelijk echt de moeite om voor elke gast het eten op maat te maken. Heerlijk Grieks eten. Dat slaat niemand over toch?

glutenvrij griekenland 1024x644 1

Mitsis Hotels

mitsis hotels glutenvrij hotel griekenland

Hoteltips Turkije

Een Turks buffet? Compleet glutenvrij!?

Mirage Park Resort in Turkije is de eerste en momenteel enige compleet glutenvrij hotel in Turkije. Zelfs het buffet is compleet glutenvrij! Zeer goed nieuws gezien Turkije vaak wat lastiger is met glutenvrij eten en we toch merken dat de gemiddelde Nederlander toch heel graag richting Turkije gaat. En terecht! Het is een prachtig vakantieland. Zelfs het buffet is compleet glutenvrij. Een buffet is an sich altijd al lastig, maar bij Mirage Park Resort maakt het allemaal niets uit! Gewoon glutenvrij. Wat wil je nog meer?

glutenvrij hotel turkije mirage park resort 1

Mirage Park Resort

glutenvrij hotel turkije mirage park resort

Hoteltips Kroatië

Kroatie is al jaren een zeer populaire toeristische trekpleisters voor vele Nederlanders. Kamperen of hotelletje pakken. Het kan allemaal! Het wonderschone natuur van Kroatie is ook glutenvrij te bewonderen. Valamar Hotel & Resorts zorgt daar namelijk voor! Glutenvrij ontbijten, lunchen of dineren. Het kan allemaal. Zoals zij zelf aangeven: “A gluten free holiday to remember!”.

Valamar Hotel & Resorts

glutenvrij kroatie hotel valamar hotels 300x200 1

Uiteraard staat dit lijstje open ter aanvulling. Heb jij nog tips? Laat het ons weten in een reactie ?


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

gluten free booking.com

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel

Over stéphanie

Mijn naam is Stéphanie Sadikoviq en ik ben in 2015 gediagnosticeerd met coeliakie. Met mijn website help ik iedereen met het vinden van een glutenvrije vakantie! Ik doe mijn best om zoveel mogelijk opties te laten zien door mijn ervaringen te delen. Tips zijn altijd welkom. Neem gerust contact op!

Plaats een reactie