100% Glutenvrij

✓ 1000+ hotels

✓ 500+ bestemmingen

Glutenvrij Valencia

Stéphanie

Glutenvrij Valencia: een adembenemende stad met heel veel glutenvrije opties. Van alles wat ik tot nu toe gezien heb in Spanje vind ik Valencia misschien nog wel het allermooist. Vooral het historische centrum is prachtig. Hoe stom het ook klinkt, zelfs de “normale” gebouwen waren prachtig om aan te zien. Een stad met alle ingrediënten voor een mooie dag of weekendje weg. Ik zal proberen zoveel mogelijk te vertellen over de bezienswaardigheden zodat je hier een goed beeld van kunt vormen. Ook laat ik zien wat voor glutenvrije maaltijd ik daar heb mogen nuttigen.

glutenvrij valencia Ciutat de les Arts i les Ciencies 1024x683 1
Ciutat de les Arts i les Ciències

Glutenvrij eten Valencia

Mijn man en ik hadden al voor de vakantie naar Spanje gezegd dat we hoe dan ook een tent moesten vinden waar we glutenvrije tapas konden eten. Zoals we gewoonlijk doen lieten we ons een beetje verrassen. Eenmaal aangekomen in Valencia even mobiel erbij en googelen op “glutenfree Valencia” of “glutenfree tapas Valencia”. Genoeg hits en genoeg keuze. Van alle tentjes die genoemd werden leek er één bij onze smaak aan te sluiten. Restaurante L’Alfabega. Een restaurant met een mediterraanse menukaart met tapas, vlees- en visgerechten. Het klonk goed! Met Google maps aan onze zijde liepen we rustig die kant op. Eenmaal aangekomen vonden we het er niet heel gezellig uitzien, maar dat maakte toen niets meer uit. Precies tegenover het restaurantje zagen we namelijk iets waar we heel blij van werden. Een grote poster met de mooiste woorden die je in Spanje kan tegenkomen: “sin gluten”.

Bleek er een glutenvrije lunchroom te zitten die er in eerste instantie al veel gezelliger uitzag. Daarnaast ben ik een echte broodliefhebber en sla ik nooit een kans over om lekker te lunchen met brood. Van binnen zag het er normaal uit, niet heel bijzonder, maar meer dan prima om even te zitten en bij te komen van het wandelen en warme weer. Ik liep direct naar de kassa toe om uiteraard eerst even te vragen hoe het precies zat met het eten en de bereiding daarvan. Ze sprak geen Engels, maar de communicatie liep prima gezien ik “sin gluten” zei en ze meteen begreep wat ik bedoelde. Er zaten een paar broodjes tussen die ik niet mocht hebben, maar voor de rest veel keuze tegen zeer lage prijzen. Voor een euro of twee heb je een heerlijk broodje. Alles werd verpakt geserveerd. Zo ben je er zeker van dat er niets bij kan komen!

glutenvrij eten valencia
©Glutenvrije vakantie
glutenvrij valencia glutenvrij lunchen
©Glutenvrije vakantie
glutenvrije lunch Valencia
©Glutenvrije vakantie

Na een lange dag veel lopen om van alles te zien kregen we zin in avondeten. We hadden het echter niet zo goed gepland gezien de meeste restaurants pas rond 20.30 open gingen. We hebben toen maar gekozen voor Telepizza voor een heerlijke glutenvrije pizza. De Telepizza is ook de hele dag open en was daarom praktische voor ons om heen te gaan. Er waren een stuk of 5 pizza’s die glutenvrij te bestellen waren. Voldoende om uit te kiezen, maar helaas niet zo uitgebreid qua mogelijkheden zoals ik in bijvoorbeeld Italië gewend was. De Telepizza in Spanje heeft een altijd een glutenvrije logo aan de voorkant staan. Dit is van de Spaanse coeliakie vereniging. De pizza’s die glutenvrij zijn worden ook allemaal voor verpakt geserveerd in een afgesloten doos waar weer een logo op vermeld stond.

Waar kan je nog meer eten in Valencia?

Valencia biedt talloze restaurants of kleine eettentjes waar je heerlijk kan eten. We hebben tijdens onze tijd in Valencia natuurlijk niet alle tentjes kunnen ontdekken & testen. Gelukkig heeft Verrassendvalencia.nl een mooie lijst opgesteld met leuke restaurants, bakkerijen en winkels waar je goed terecht kan!

Glutenvrij Valencia: bezienswaardigheden

Je gaat uiteraard niet op vakantie om alleen lekker te eten. Valencia is een prachtige stad waar veel te zien valt. Ik heb lang niet alles kunnen zien, maar wel genoeg om een paar tips mee te kunnen geven.

De kathedraal van Valencia: la Catedral de Valencia

Als er iets is wat ik altijd probeer te bezoeken in het buitenland (vooral in landen als Spanje en Italië) zijn kathedralen. De een is vaak nog mooier en bijzonderder dan de ander. Het is de combinatie van prachtig architectuur, prachtig kunstwerk aan zowel de binnen- als buitenkant en de complete rust die je vindt als je in een kathedraal loopt. Je betaalt een prijs van +/- € 7 voor een toegang tot de kathedraal.

Kathedraal 5 e1511566570732 768x1024 1
©Glutenvrije vakantie
Kathedraal 1 e1511566540729 768x1024 1
©Glutenvrije vakantie

Plaza de Toros: stierenvecht arena

Alhoewel ik tegen stierenvechten ben en het walgelijk vind.. het gebouw zelf is wel een mooi aanzicht. De arena is te bezoeken en ook van binnen te bekijken. Er is ook een museum boven het gebouwtje waar je ook de kaartjes haalt die zeker de moeite waard is.

IMG 3886 1024x768 1
©Glutenvrije vakantie
IMG 3887 1024x768 1
©Glutenvrije vakantie
glutenvrij valencia plaza de toros museum 1024x1024 1

Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

gluten free booking.com

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel

Adults only

Glutenvrij Adults Only Hotel

Stedentrip

Glutenvrije stedentrip

Golfreizen

Glutenvrije Golfreizen Golfvakantie

Over stéphanie

Mijn naam is Stéphanie Sadikoviq en ik ben in 2015 gediagnosticeerd met coeliakie. Met mijn website help ik iedereen met het vinden van een glutenvrije vakantie! Ik doe mijn best om zoveel mogelijk opties te laten zien door mijn ervaringen te delen. Tips zijn altijd welkom. Neem gerust contact op!

2 gedachten over “Glutenvrij Valencia”

Plaats een reactie