100% Glutenvrij

✓ 1000+ hotels

✓ 500+ bestemmingen

Glutenvrij Barcelona

Stéphanie

barcelona glutenvrij 1024x683 2

Glutenvrij Barcelona? Ontdek de glutenvrije wereld van deze prachtige wereldstad. Afgelopen zomer (2017) heb ik Barcelona voor de tweede keer bezocht. Dit keer was mijn eerste keer als coeliakiepatiënt. Ik had gelukkig al een kleine week erop zitten in Spanje en wist dus inmiddels al dat het vinden van een glutenvrije maaltijd geen probleem zou moeten zijn. Ik had van alles uitgezocht, maar ik had mijn keuze al gemaakt voordat ik in Barcelona aankwam. Ik moest namelijk hoe dan ook tapas eten. Gelukkig is mij dat uiteindelijk ook gelukt. Daar vertel ik straks meer over! Ik geef hieronder een korte sfeerimpressie van de bezienswaardigheden die ik heb mogen zien van Barcelona. Ik zal daarna even kort toelichten hoe het eten mij vergaan was die dag.

Helaas was ik niet in de gelegenheid om langer dan een hele dag te verblijven in Barcelona. Mocht je echt van plan zijn veel te willen zien heb je meer nodig dan een dag. Desondanks hebben mijn vriend en ik alsnog een geweldige dag gehad. Veel moois gezien, veel gewandeld en heerlijk gegeten. Barcelona is echt een prachtige stad en meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Glutenvrij eten Barcelona

Barcelona sin gluten! Mijn vriend en ik hebben tijdens ons dagje Barcelona met de lunch heerlijk makkelijk gedaan. McDonalds! Gezien we nog van alles wilden zien en niet te veel tijd wilden verspillen dachten we even lekker snel en makkelijk te doen. Het eerst wat ons opviel: ze spreken overal perfect Engels. Daar was ik superblijk mee uiteraard. Communicatie gaat een stuk beter en dan kan ik makkelijker vragen stellen over bereiding van eten.

Het echte lekkere eten kwam nadat we genoeg gezien hadden en écht trek kregen. Hieronder een kleine teaser van glutenvrije tapas waar we echt heerlijk van hebben genoten. Het is wel een duur tentje, maar zeker de moeite waard. Daarnaast heb je genoeg “tapasboertjes” door heel Barcelona, maar niet alles zag er even aantrekkelijk uit. Hier zat je heerlijk en werden we heel goed geholpen door een perfect Engels sprekende dame.

Glutenvrije tapas spanje Barcelona rode bieten carpaccia
Glutenvrije tapas spanje Barcelona glutenvrije broodjes
Glutenvrije tapas spanje Barcelona glutenvrije champignons
Glutenvrije tapas spanje Barcelona glutenvrije aardappelhapjes
Glutenvrije tapas spanje Barcelona glutenvrije vleeswaren
Glutenvrije tapas spanje Barcelona glutenvrije aardappel borrelhapjes

Barcelona glutenvrij: vol met bezienswaardigheden

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van enkele bezienswaardigheden die ik zelf ook heb mogen bezoeken en zien. Stuk voor stuk adembenemend. Helaas heb ik nog niet alles kunnen zien in mijn korte verblijf daar. Des te meer reden om nog een keer terug te gaan!

Tibidaboberg / Temple Expiatori del Sagrat

De Tibidaboberg is één van de hoogste punten in Barcelona. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad zoals je hieronder ziet op de eerste foto. Er valt ook genoeg te zien en te doen. Er is namelijk een soort van pretpark/kermis waar je diverse attracties hebt en lekker een hapje kan eten en iets kan drinken. Bovenaan de berg is er ook een kerk te zien. De Temple Expiatori del Sagrat om precies te zijn. Het is heel herkenbaar door het beeld van Jezus dat helemaal bovenop de kerk in vol ornaat te zien valt. 

glutenvrij barcelona kathedraal
Temple Expiatori del Sagrat Cor. ©Glutenvrije vakantie
glutenvrij barcelona uitzicht stad
Uitzicht Barcelona vanaf Tibidaboberg.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia. Misschien wel één van de bekendste of zelfs de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona. Het is een Katholieke Basiliek waarvan de bouw al in 1882 begonnen is. Tot op heden is het nog niet klaar. Toen ik in Barcelona was hadden we een p + r uitgekozen en pakten vanaf daar een tram. Onze eerste stop was bij de Sagrada Familia. Helaas waren de kaartjes al uitverkocht voor een paar dagen waardoor het voor ons niet meer mogelijk was om binnen een kijkje te nemen helaas, maar van de buitenkant alleen al hebben we kunnen genieten. Een zeer indrukwekkend gebouw. Zoals op onderstaande foto te zien valt waren wij niet de enige!

glutenvrij barcelona sagrada familia kathedraal
©Glutenvrije vakantie
glutenvrij barcelona sagrada familia kathedraal hoofdingang
Sagrada Familia. ©Glutenvrije vakantie

Arc de Triomf

glutenvrij barcelona arc

De Arc de Triomf is een boog van Triomf zoals de naam een beetje doet vermoeden :). Het is een bekend aanzicht in Barcelona en zeker de moeite waard om te bekijken. Het ligt op een steenworp afstand van het park (Parc de la Ciutadella) en is daarom goed te combineren.

Parc de la Ciutadella

glutenvrij barcelona park
Barcelona Parc de la Ciutadella. ©Glutenvrije vakantie

Parc de la Ciutadella ligt praktisch midden in de stad van Barcelona en bruist van het leven. Het is een prachtig parkje waar honderden mensen aan het sporten zijn, relaxen of muziek aan het maken. Naast ontspanning of een leuke wandeling zijn er ook gebouwen en sporen van kunst en cultuur te bekennen.


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

gluten free booking.com

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel

Over stéphanie

Mijn naam is Stéphanie Sadikoviq en ik ben in 2015 gediagnosticeerd met coeliakie. Met mijn website help ik iedereen met het vinden van een glutenvrije vakantie! Ik doe mijn best om zoveel mogelijk opties te laten zien door mijn ervaringen te delen. Tips zijn altijd welkom. Neem gerust contact op!

Plaats een reactie