100% Glutenvrij

✓ 1000+ hotels

✓ 500+ bestemmingen

Glutenvrije camping

Als kampeerliefhebber was het eerste wat ik me afvroeg na de diagnose of ik wel een glutenvrije camping zou kunnen vinden. Ik ben namelijk gek op kamperen. In principe kan je met coeliakie altijd glutenvrij kamperen gezien je voor je eigen eten kan zorgen. Toch is het handig om een supermarkt te hebben op de camping waar je terecht kunt en daarnaast zeg ik nooit nee tegen een avondje uit eten! Daarom was het voor mij ook altijd belangrijk om op de camping een restaurant te hebben dat hier rekening mee hield.

glutenvrij kamperen 1 1024x683 1
Glutenvrije kamperen

Uit mijn ervaring tot nu toe is gebleken dat bijna alle campings hier tot op zekere hoogte rekening mee kunnen én willen houden. Door de campings van te voren te benaderen kan je rustig de situatie uitleggen en zullen ze vaak aangeven bereid te zijn hier rekening mee te houden. Op deze manier kom je niet voor een verrassing te staan! In het ene land vind je uiteraard sneller een goede glutenvrije camping dan in het andere land, maar in het algemeen moet het geen probleem zijn. Benieuwd naar welke landen en steden glutenvrije campings hebben? Ik adviseer Spanje en Italië. Deze twee landen zijn werkelijk een walhalla als het op glutenvrij eten aankomt. Lees meer over glutenvrij eten in Spanje en Italië om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Wellicht kan ik je inspireren om jouw glutenvrije vakantie daar door te brengen. In mijn persoonlijke ervaring is de kans ook groter in die landen dat de meeste campings rekening kunnen houden met glutenvrije dieetwensen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een land als Frankrijk.

Toch is glutenvrij kamperen in principe de meest veilige optie. Je kan namelijk altijd voor je eigen eten zorgen. In een glutenvrij hotel kan je ook wel eten meenemen vanuit een supermarkt bijvoorbeeld, maar op een camping kan je een “echte” maaltijd bereiden. In de meeste landen heb je vaak een supermarkt in de buurt zodat je altijd in de gelegenheid bent om boodschappen te doen.

Glutenvrije camping vinden

Om jouw keuze gemakkelijker te maken heb ik van de glutenvrije campings waarvan ik weet dat ze goed zijn hieronder genoemd. Hierin heb ik mijn eigen ervaringen mee genomen, maar ook onderzoek gedaan naar andere landen waar je ook goed terecht kunt bij een glutenvrije camping. Heb je een andere camping op het oog die ik niet noem op de website? Dan kan je ze altijd zelf benaderen uiteraard. En in het ergste geval kunnen ze geen rekening houden met de dieetwensen. Lijkt de camping toch leuk genoeg? Dan zou ik het gewoon boeken! Je kan namelijk zelf voldoende eten meenemen en altijd in de buurt van de camping kijken naar andere mogelijkheden.  Laat het ontbreken van een glutenvrije menukaart of supermarkt niet in de weg staan van een mooie camping in een mooie omgeving!

CampingReispartnerLandStad + regio
PuntAla Camping ResortBoeken via ANWBcampingItaliëPunta Ala
Villaggio turistico internazionaleBoeken via VacanceselectItaliëBibione
Camping Village Pino MareBoeken via VacanceselectItaliëLignano Sabbiadoro
Camping Village Le PianacceBoeken via VacanceselectItaliëCastagneto Carducci
De Risacca Centro VacanzeBoeken via Booking.comItaliëPorto Sant’Elpidio
Camping ContinentalBoeken via VacanceselectItaliëFondotoce
Camping Lacona PinetaBoeken via ANWBcampingItaliëLacona
Baia di Gallipoli Camping ResortBoeken via Booking.comItaliëGallipoli
Natural Arch Village ClubBoeken via TUIItaliëPorto Potenza Picena
Tiliguerta Camping VillageBoeken via ANWBcampingItaliëMuravera
Camping OrgivaBoeken via ANWBcampingSpanjeGranada
Camping Vilanova ParkBoeken via VacanceselectSpanjeBarcelona
Camping SanguliBoeken via AllcampsSpanjeSalou – Tarragona
Camping Els Prats VillageBoeken via ANWBcampingSpanjeTarragona
Camping AmettlaBoeken via Vacanceselect
SpanjeL’amettla de mar – Catalonië
Camping Vilanova ParkBoeken via Vacanceselect
SpanjeBarcelona
Camping Villaggio Baia Domizia
Boeken via ANWB
ItaliëCampanië

Glutenvrij kamperen makkelijker gemaakt

We hebben glutenvrij kamperen iets makkelijker gemaakt door het beginnen van een lijst met glutenvrije supermarkten in het buitenland. Het lijstje is nog niet heel erg groot, maar wordt aangevuld naarmate we meer waardevolle tips hebben! Benieuwd waar je in het buitenland in ieder geval al lekker kan neuzen door de glutenvrije schappen? Lees dan “Glutenvrije supermarkten in het buitenland“.

Glutenvrije camping Italië

Voor een glutenvrije camping raad ik altijd Italië aan gezien glutenvrij eten hier heel makkelijk kan. Meer weten over glutenvrij eten in Italië? Lees dan hier verder. Benieuwd naar wat Italië te bieden heeft als vakantieland? Alles over een glutenvrije vakantie in Italië vind je op onze pagina hierover. Daarnaast tonen we nog een paar glutenvrije camping tips.

Glutenvrije camping Spanje

Glutenvrije tapas en paella of toch wat anders? Lees hier meer over glutenvrij eten in Spanje.  Benieuwd naar wat Spanje te bieden heeft als glutenvrije bestemming? Alles over een glutenvrije vakantie in Spanje vind je op onze pagina hierover. Ten slotte geven we op glutenvrije camping Spanje lichten we enkele campings toe.

Glutenvrije camping Frankrijk

Sans gluten, zoals ze in het Frans zeggen. Frankrijk is in het algemeen helaas niet een succes als het op glutenvrij eten aankomt. Begrijp ons niet verkeerd, je hebt echt genoeg restaurants, hotels of supermarkten waar je terecht kan, maar dat is wel altijd even de juiste adresjes opzoeken. Gelukkig ben je met het kamperen helemaal vrij daarin. Glutenvrij genieten van het prachtige Frankrijk is nooit zo makkelijk geweest.

Hoe bereid je je goed voor!?

Goed voorbereid is het halve werk. Dat wordt niet zonder reden gezegd. Door je goed voor te bereiden en te verdiepen in de mogelijkheden kan je snel en gemakkelijk de juiste glutenvrije camping vinden. Lees hiervoor mijn checklist zodat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Gelukkig leven we in een wereld waar we altijd reviews kunnen vinden van andere mensen. Heb je een camping gevonden? Ten eerste raad ik altijd aan om de camping te benaderen. Leg de situatie uit en je weet direct wat er mogelijk is. Heb je toch nog een beetje twijfel? Gooi de naam van de camping in combinatie met “gluten” of “glutenfree” in Google. Kijk of je ervaringen kan vinden van lotgenoten die daar hun vakantie hebben doorgebracht. Verder kan je rekening houden met de volgende zaken:

  • Is er een supermarkt aanwezig waar je eventueel glutenvrij brood, crackers of iets anders kan halen?
  • Serveert het restaurant glutenvrij eten? En zo ja, wordt er ook rekening gehouden met bereiding/kruisbesmetting?

Verder is het raadzaam in de buurt te zoeken naar een supermarkt die wat bekender/groter is. Dit wil uiteraard niet zeggen dat kleine lokale supermarkten in het buitenland niet kunnen voldoen aan de vraag naar glutenvrije producten. In elk land is het wel verschillend, maar in het algemeen zit je vaak goed bij de Lidl. Verder heb je grote ketens als Carrefour, Mercadona, Coop of de Spar in landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië. Verder zijn biologische winkeltjes ook vaak in staat om de juiste producten te leveren.

Mocht bij aankomst het kampwinkeltje of het restaurant tegenvallen qua glutenvrije opties? Dan kan je altijd nog een Mac in de buurt zoeken of van te voren zelf wat meer glutenvrije artikelen in de koffer stoppen!


*Let op: ik adviseer zelf altijd van te voren contact op te nemen met elk hotel of camping. Zo kunnen ze zich eventueel voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan!


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

gluten free booking.com

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel

Adults only

Glutenvrij Adults Only Hotel

Stedentrip

Glutenvrije stedentrip

Golfreizen

Glutenvrije Golfreizen Golfvakantie