100% Glutenvrij

✓ 1000+ hotels

✓ 500+ bestemmingen

Glutenvrij Griekenland

Glutenvrij Griekenland: een land vol prachtig natuur, een rijke cultuur, bijzondere geschiedenis en een heerlijke (glutenvrije) keuken. Griekenland behoort tot de top 10 meest populaire vakantiebestemmingen binnen Europa voor de Nederlanders. Dit merk ik zelf ook aan het aantal berichten en vragen die ik krijg via het contactformulier over glutenvrij Griekenland en de mogelijkheden.

Glutenvrij Griekenland

Griekenland biedt van alles voor alle soorten toerist. Lange kustlijnen met prachtige stranden en vele bekende Griekse eilanden bieden voor de zon, zee en strand-fans genoeg opties om lekker lui op het strand te liggen en te bakken. Het heerlijke klimaat geeft ook bijna altijd goed weer garantie wat het ideaal maakt voor een zon, zee en strandvakantie.

Voor de cultuursnuivers onder ons is Griekenland een zeer geschikte optie als vakantiebestemming. Griekenland kent een zeer rijke geschiedenis waarvan de sporten nog te zien zijn in het moderne leven. Het oude Griekenland heeft veel invloed gehad op de wereld zoals wij kennen. Denk aan het ontstaan van democratie, de olympische spelen of het vak filosofie. Hierdoor zijn er zeer veel archeologische plaatsen waar kerken, gebouwen en monumenten uit het oude Griekenland nog steeds te bewonderen zijn.

Glutenvrij in Griekenland

Ten slotte is het eten misschien wel één van de belangrijkste redenen om naar Griekenland te gaan. Althans, eten is voor mij wel altijd een zeer belangrijke factor. Gelukkig staat Griekenland ook bekend om een heerlijke keuken. Ook glutenvrij Griekenland biedt voor ons genoeg opties. Het grootste voordeel is dat de Griekse keuken bestaat uit vers voedsel. Veel gerechten worden vers bereid waarbij vlees, groenten en fruit centraal staan. Hierdoor zijn de meeste gerechten vaak al van zichzelf glutenvrij.

Veel restaurants en hotels in Griekenland zijn bekend met coeliakie en het glutenvrij bereiden van maaltijden. Voor Griekenland is net zoals voor andere landen ook een glutenvrije vertaling te krijgen in het Grieks. Daarnaast blijft het altijd je eigen verantwoordelijkheid. Dus wil je het zeker weten? Stuur een bericht naar het hotel of restaurant zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.

Griekenland glutenvrij

Glutenvrij Griekenland heeft dus veel te bieden. Het heerlijke weer, rijke cultuur en lekker eten zorgen ervoor dat je heerlijk kan vertoeven in dit prachtige land aan de middellandse, Ionische en Egeïsche zee. Zoals eerder genoemd zijn er diverse hotels waar ze rekening kunnen houden met glutenvrije dieetwensen. Ook een paar hotels waar een glutenvrij all inclusive vakantie te boeken valt. Meer hierover weten? Klik dan verder.

Glutenvrij Griekenland: waarheen?

Griekenland kent een prachtige combinatie van cultuur, eten, zon, zee, strand en natuur. Of je nou wil feesten, genieten, uitrusten of de omgeving verkennen, het kan er allemaal. De Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos, Zakynthos en Corfu zijn misschien wel de meest populaire Griekse vakantiebestemmingen.

  • Glutenvrij Kreta
  • Glutenvrij Rhodos 
  • Glutenvrij Kos
  • Glutenvrij Zakynthos
  • Glutenvrij Corfu

Glutenvrij eten in Griekenland

Glutenvrij Grieks eten is prima te doen als je goed oplet en altijd van te voren contact opneemt met het hotel of restaurant. Ook in de meeste grote steden vind je organische/biologische supermarkten waar ze glutenvrij eten verkopen voor als je bijvoorbeeld in een appartement verblijft. Zoals in elk land adviseer ik altijd om een Griekse en/of Engelse dieetvertaling op zak te hebben zodat je dit altijd kan tonen.

Ten slotte kan je voor je eigen gemoedstoestand online zoeken naar reviews. Ik zou voornamelijk in het Engels zoeken omdat je dan veel meer ervaringen krijgt van diverse reizigers die ook glutenvrij Grieks eten tijdens hun vakantie ervaren hebben.

Glutenvrij hotel in Griekenland vinden:


*Let op: ik adviseer zelf altijd van te voren contact op te nemen met elk hotel. Zo kan het hotel zich eventueel voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan!


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

gluten free booking.com

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel