100% Glutenvrij

✓ 1000+ hotels

✓ 500+ bestemmingen

De beste glutenvrije apps

Stéphanie

Bij het glutenvrij reizen in het buitenland kan het handig zijn om direct, snel & gemakkelijk informatie te vinden zodat je gemakkelijk een glutenvrij winkeltje of restaurant kan vinden. Soms kan je het erop wagen uiteraard en in landen als Spanje en Italië kan je eigenlijk praktisch onvoorbereid de deur uit, maar zelfs daar kan het handig zijn de hulp van een glutenvrije app in te schakelen!

We hebben ze alvast op een rijtje gezet hier:

 • Find me gluten free
 • Gluten free restaurant cards
 • AiC Mobile
 • Mangiare Senza Glutine
 • Celicidad

Meer weten over deze apps? Lees dan verder!

Persoonlijk durf ik het altijd aan om in Italië bijvoorbeeld onvoorbereid de weg op te gaan, maar zelfs daar heb ik veel hulp gehad aan de gratis Italiaanse glutenvrije app “Mangiare Senza Glutine”. Je vindt snel een restaurant in de buurt en kan direct diverse reviews lezen van andere lotgenoten. Ideaal dus!

Wereldwijd zijn er apps te vinden en te downloaden. Je kan dit ook op diverse Engelstalige website vinden. Ik heb het even voor ons in het Nederlands ook allemaal op een rijtje gezet! Let op, dit is een “work in progress”, dus het lijstje blijft aangevuld worden. Dus ontbreekt er één volgens jou? Dan horen we dat graag!

Hieronder zie je een paar afbeeldingen van restaurants die we met de Italiaanse glutenvrije app “Mangiare Senza Glutine” gevonden hebben. Zo zie je direct waarom zo’n lijst met apps heel handig kan zijn!

glutenvrije apps overzicht
Gevonden via glutenvrije apps in het buiteland

Internationale glutenvrije apps

Glutenvrije apps vind je per land, maar ook internationaal. Ik begin eerst met de internationale glutenvrije apps.


Find Me Gluten Free

find_me_gluten_free_logo

Find Me Gluten Free is een internationale glutenvrije app waar je restaurants snel en gemakkelijk kan vinden vanuit hun database. Je kan zoeken op locatie en dus van te voren al jouw favoriete restaurants uitzoeken. Je kan ook ter plekke zoeken en dan zie je ook direct hoe ver het dichts bijzijnde restaurant te vinden is!

Gemiddelde beoordeling Google Play: 4.6 sterren

Gemiddelde beoordeling Google Play: 4.8 sterren

Te downloaden via de App Store & Google Play! De app is compleet gratis te gebruiken.


Gluten Free Restaurant Cards

celiac_travel_glutenvrije_app

Met de Gluten Free Restaurant Cards app vind je dieetvertalingen die je kan gebruiken bij het uit eten om kenbaar te maken dat je glutenvrij moet eten en wat daar allemaal bij komt kijken. Ze hebben 63 talen beschikbaar! Zo heb je altijd de juiste dieetvertaling op zak mocht dat nodig zijn! Alleen te downloaden via de App Store.

Gemiddelde beoordeling App Store: 4.0 sterren

Te downloaden via de App store. De app is compleet gratis te downloaden en gebruiken.


Glutenvrije apps in Europa

Italië

AiC Mobile

AIC Mobile

De afkorting AiC Staat voor “The Italian Coeliac Association”. Oftewel, het officiële Italiaanse coeliakievereniging. Ze hebben AiC Mobile ontwikkeld voor om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om glutenvrije restaurants of winkels te vinden als je op reis bent. Uiteraard ook te gebruiken om een reis voor te bereiden. De applicatie kan gratis gebruikt worden door leden van AiC. Dat betekent dat de applicatie niet standaard gratis is! Je kan wel een account aanmaken en twee weken gebruik maken van een gratis welkomst versie.

Gemiddelde beoordeling App Store: 4.0 sterren

Gemiddelde beoordeling Play Store: 3.5 sterren

Te downloaden via de App store & Google Play. De app is dus niet standaard gratis tenzij je een lid bent van AiC.


Mangiare Senza Glutine

mangiare-senza-glutine-glutenvrije-app

Ben je zelf niet zo happig om verrassingen of wil je altijd zeker van je zaak zijn? Dan is het handig om te weten hoe of waar je een restaurant kan vinden waar je sowieso goed terecht kan! Hiervoor gebruik ik zelf altijd de gratis Italiaanse app “Mangiare Senza Glutine”. Deze heeft nog geen één keer teleurgesteld! Alles restaurants zijn officieel gekeurd door de Italiaanse Coeliakie vereniging en bij alle restaurants die wij via de app bezochten hadden het officiële logo op de deur geplakt. Altijd een fijn gevoel om dat tegen te komen!

Gemiddelde beoordeling App Store: 5.0 sterren

Gemiddelde beoordeling Google Play: 4.0 sterren

Voor Apple kan je de app via de App store downloaden en alle Android gebruikers vinden hem vanzelfsprekend in de Google Play Store!


Spanje

Celicidad

celicidad-glutenvrije-app-Spanje

Gelukkig is Spanje al sowieso zeer goed op het glutenvrij eten gebied. Toch kan het fijn je goed voor te bereiden en zeker van je zaak te zijn. Celicidad is een gratis app met meer dan 1900 restaurants die glutenvrije opties aanbieden. Naast het vinden van geschikte eetgelegenheden en de locatie laten ze soms ook de prijzen, soort eten, menu, of ze glutenvrij brood of bier hebben en er wordt aangegeven of de bediening van een specifieke restaurant ook een officiële training gekregen heeft van een Spaanse coeliakievereniging. Je krijgt dus veel informatie via Celicidad. Zoals alle eerder genoemde apps werkt deze app ook op basis van GPS gegevens. Je kan dus zeer makkelijk eetgelegenheden dicht in de buurt vinden als je in Spanje bent!

Gemiddelde beoordeling Google Play: 4.5 sterren

Gratis te downloaden via Google Play.


Er zullen geheid apps zijn die ik niet genoemd heb. Ik zal zorgen dat dit lijstje aangevuld blijft worden! Heb je zelf een tip? Laat het weten in de opmerkingen!


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

gluten free booking.com

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel

Adults only

Glutenvrij Adults Only Hotel

Stedentrip

Glutenvrije stedentrip

Golfreizen

Glutenvrije Golfreizen Golfvakantie

Over stéphanie

Mijn naam is Stéphanie Sadikoviq en ik ben in 2015 gediagnosticeerd met coeliakie. Met mijn website help ik iedereen met het vinden van een glutenvrije vakantie! Ik doe mijn best om zoveel mogelijk opties te laten zien door mijn ervaringen te delen. Tips zijn altijd welkom. Neem gerust contact op!

2 gedachten over “De beste glutenvrije apps”

 1. Dag Stéphanie,
  Dank dat je deze website hebt opgebouwd.
  Als schildklierpatient en sinds een jaar echt glutenvrij door het leven komend weekend naar ons favoriete land, Italië, Toscane en aansluitend nog een paar dagen Elba. Hoop dat we ons gebruikelijke leven zoals een koffie met iets lekkers, een aperol en heerlijk Italiaans eten kunnen oppakken zoals we dat al jaren doen.
  Ik zal je zeker mijn bevindingen doorgeven.

  Beantwoorden
  • Dag Carolien,

   Dank voor het compliment!
   Ik heb zowel als coeliakie patiënt én ook als schildklier patiënt (heel toevallig) altijd maximaal kunnen genieten en lekker eten in Italië. Het zal helemaal goedkomen daar! Ik ben heel benieuwd naar de bevindingen. Een hele fijne vakantie toegewenst.

   Beantwoorden

Plaats een reactie